Artiklar

Artiklar på nätet

Exklusiva klockor och armbandsur

w comments

Att köpa en ny klocka är inget man gör särskilt lättvindigt. En klocka är nämligen något mycket personligt. Därför gäller det att vara extra noggrann och varsam när man går åstad för att köpa sin nya klocka för att hitta just det där perfekta uret.
En klocka har i alla tider varit ett tecken på välstånd, ett slags statussymbol som signalerat för omgivningen att dess innehavare besitter tillräckligt mycket kapital för att kunna äga ett sådant exklusivt kvalitetsur. Under 1800-talet och fram till mellankrigstiden var fickuret – eller fickrovan som klockan också kallades – en symbol som i vart fall bland män ansågs utstråla makt och hög status. Detta urverk bars i fickan och var behängd med en metallkedja och visade alla förbipasserande att dess ägare var en man som inte bara bestämde över sin egen tid utan hade också mycket att säga till om när det gällde andra människors tid. I Vilhelm Mobergs romansvit om Utvandrarna bär den fattiga drängen Arvid sin avlidne fars gamla fickrova som han vårdar mycket ömt. Klockan är det sista han bryr sig om innan han dör i öknen på väg till guldgrävardrömmarna i Kalifornien.

Rolex
Numera hör det till ovanligheterna att någon bär ett fickur, som man till yttermera visso måste dra upp med jämna mellanrum för att klockan inte ska stanna. Istället har denna form av klocka ersatts av andra klockor som har ett minst lika stort och högt statusvärde. Man behöver egentligen bara säga Rolex så förstår alla vad det hela handlar om. Rolex anses av många vara något av klockornas Rolls Royce och har alltid förknippats med jet-set och framgångsrika människor. Bland annat har modellen The Rolex Submariner suttit på James Bonds handled i inte mindre än elva filmer om den brittiske agenten som har rätt att döda. Den skäggige gitarristen och sångaren i rockgruppen ZZ Top, Billy Gibbons, äger tre specialtillverkade Rolex-klockor i guld med rosa urtavla. Tennisspelaren Roger Federer och golfaren Tiger Woods har båda två erhållit miljonbelopp av Rolex för att göra reklam för klocktillverkaren.

Köpa ny klocka
Är du på jakt efter en klocka av typen Rolex, Breitling, Omega eller något annat kvalitetsmärke så behöver du inte leta längre. Det är nämligen här på uret.se som du hittar din nya klocka. Vi säljer nämligen exklusiva klockor till priser du aldrig hade vågat drömma om att hitta någonstans. Hos oss köper du alltid klockor till generösa rabatter.

Written by agens

mars 3rd, 2011 at 10:20 e m

Posted in Accessoarer